צוואר טלה ממולא של אורי סיני
צוואר טלה הוא לחלוטין אחד הנתחים האהובים על אורי סיני.
לרוב, הוא מעשן אותו עד פירוק ומגיש בתוך קרואסון עם שלל תוספות.
למזלנו, אורי אוהב אתגרים, במיוחד שהם אתגרי צלייה
והוא החליט למלא את הצוואר ולצלות אותו על הספינר! כן!
ובגלל שאנחנו אוהבים אתכם, אנחנו מוכנים לשתף אתכם בכל הטוב הזה
יאללה למתכון
הכנת המילוי:
קוביות אונטריב קצוצות ידנית
בצל ירוק קצוץ גס
פטרוזיליה קצוצה
פיסטוקים קלויים
תבלינים לטעמכם
(אפשר תבלין לסטייק/ תבלין לקבב/ ראב מבוסס פלפל שחור או מה שאתם אוהבים)
בירה
ערבוב ולישה קצרה
הכנת הצוואר למילוי:
בשר צוואר מפורק מהעצם (מומלץ לשמור אותה לתבשילים ומרקים)
פותחים את הנתח עוד בכדי שניתן יהיה למלא אותו ולשפד על הספינר.
מסדרים את המילוי במרכז הבשר הפרוס
מגלגלים באופן הדוק כמו רולדה וקושרים היטב
*בשלב זה רצוי להכניס למקרר לכמה שעות*
הצלייה:
משפדים את ה”רולדה” על הספינר, מורחים ברכז רימונים, מתבלים בטימין מיובש ובמלח.
בזמן הצלייה, כמנהגו בקודש, אורי ממליץ לרסס בתערובת של מיץ וחומץ תפוחים.
(מילה שלנו – זה הסוד שלו וזה סוד שכדאי לכם לאמץ)
צלייה עד הגעה ל- 90 מעלות פנימי, למרקם סטייקי רך.
מנוחה, פריסה והגשה.
מנה הצגה לשולחן וביס טעים ביותר.
בתיאבון!