עוף באורגנו ולימון על הספינר

אין, פשוט אין כמו עוף צלוי על הספינר. האמת שלא משנה כמה נתחכם וננסה לצלות עליו נתחים מיוחדים, איכשהו תמיד אנחנו חוזרים לעוף.

מהיר, זול, זמין, עסיסי וטעים בטירוף.

כל מרינדה מייצרת טעם אחר לגמרי והכייף הכי גדול הוא להשתגע עם טעמים חדשים בכל פעם.

הסיבוב של הספינר, בשונה מצלייה בתנור למשל, שומר את הנוזלים של העוף בתוכו והוא נשאר עסיסי ולא מתייבש.

הנה אחד המתכונים שרצים אצלנו קבוע ואהוב על כולם, מילדים סרבנים ועד מבוגרים אניני טעם.

הכמות מתייחסת לעוף שלם בגודל ממוצע

המצרכים

עוף שלם טרי

רבע כוס שמן זית

2 כפות דבש

כפית אורגנו יבש או 3 ענפים של אורגנו טרי

מיץ מלימון אחד

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל לפי הטעם

*אופציונאלי ומומלץ – לימון שלם המיועד להכנסה לתוך חלל העוף

אופן ההכנה

מערבבים את כלל המצרכים בקערה עד לאיחוד.
מורחים את המרינדה על העוף, מכסים ומכניסים למקרר לכמה שעות לספיגת הטעמים.
משעתיים ועד יום קודם.
כעת משפדים את העוף על הספינר, יש להדק את המזלגות משני הצדדים.
את החצובות יש למקם בגובה בינוני ולצלות כשעתיים מעל גחלים לוחשות או בחום בינוני בגריל הגז.
את המרינדה שנותרה מומלץ למרוח מידי פעם על העוף בזמן הצלייה.

בתיאבון

עכשיו תגידו, יש דברים כאלה?