שוק/כתף טלה במרינדת לימון, דבש ונענע של שף טל דרליצ’מן

אם אתם מאוהבי הטלה, אתם חייבים לנסות את המתכון הזה של שוק טלה על הספינר.
הטעמים של הלימון והנענע מוסיפים רעננות ומחמיאים לטעם הדומיננטי של הטלה.
טל דרליצ’מן הוא שף ובעלים של חברת קייטרינג המתמחה בבשר.
אם הוא ממליץ על מתכון, סימן שרבים וטובים טעמו ואהבו אותו.
יאללה, קניתם כבר שוק טלה?

המצרכים

שוק טלה/כתף טלה
לימון
דבש
נענע יבשה
נענע טרייה
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה

נערבב את כל חומרי המרינדה בקערה.
נמרח את שוק הטלה במרינדה, נשרה למשך 4-24 שעות (עדיף ללילה)
ומדי כמה שעות נהפוך ונרטיב אותו היטב.
נשמור את המרינדה
נשפד את הבשר לספינר ונשמור על איזון.
נתחיל כאשר הגחלים חזקות והספינר נמוך יחסית לקבלת קראסט יפה מבחוץ אשר ישמור לנו על הכתף בזמן הבישול.
לאט לאט נעלה את גובה החצובות של הספינר ונסדר את הגחלים כך ששוק הטלה תקבל חום נמוך ואחיד במשך כל זמן הבישול למשך כ- 5-6 שעות. חשוב למרוח את הנתח בזמן זה עם המרינדה לשמירה על הלחות.
אפשר לחתוך חתיכות ישר מה ספינר ולאכול או להוריד את כל הנתח מהספינר ולקצב לחתיכות.

בתיאבון!