שווארמה אליפות עם קיק הודי של עידו
שווארמה אהובתנו…
שמעו, אם לומר את האמת, לא משנה באיזו צורה ומאילו מצרכים הכנו שווארמה על הספינר,
זה פשוט תמיד תמיד טעים.
בקר, הודו, פרגית, עם יותר או פחות שומן, תיבול מורכב או תבלין שווארמה גנרי – תמיד טעים!
יש דברים שהצלייה בסיבוב נועדה להם 🙂
אבל התיבול הזה, באמת יציאה!
לא להיבהל מהקיק ההודי הוא מעודן ונותן ארומות מדהימות
*המתכון עבור 2 ק”ג שווארמה, מוזמנים להכפיל כמויות בהתאם לרעב*
באמת שזה לא מסובך כמו שאתם חושבים, קדימה לעבודה
המצרכים:
1 ק”ג פרגיות פרוסות דק
1 ק”ג הודו נקבה פרוס דק
100 גרם שומן כבש (אפשר יותר לפי טעמכם)
4 כפות גדושות תבלין קארי
2 כפות גדושות תערובת תיבול בירייאני
2 כפיות מלח
כחצי כוס שמן זית
הוראות הכנה:
לערבב את כל התבלינים, לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן את התבלינים מעט לפתיחת הטעמים.
לאחר שמתקררים מעט, יש לערבב את 2 סוגי הבשרים עם התבלינים.
להרכיב את שיפוד הספינר (ללא המנוע) עם צלחת השווארמה הראשונה, להחזיק במאונך ולהתחיל לשפד משני סוגי הבשרים ומידי פעם לשלב גם פיסת שומן כבש.
לבסוף לסגור עם צלחת השווארמה השנייה והמזלג השני ולהדק היטב.
מומלץ לעטוף את השיפוד כולו בניילון נצמד מהודק ולהכניס לקירור של 4 שעות עד לילה.
כעת ניתן להסיר את הניילון הנצמד, להוסיף את המנוע והחצובות ולהדליק את האש.
לרוב, ניתן להוריד את שכבת השווארמה הראשונה לאחר כשעה וחצי-שעתיים, אך זה עשוי להשתנות בהתאם לחום.
הצבע והריח כבר יגידו לכם מה לעשות.
מומלץ להגיש לצד סלט בצל עם סומק ופטרוזיליה, סלט עגבניות עם פלפל חריף והמון טחינה.
בתיאבון!