עוף בדבש, ג’ינג’ר וחרדל
אם עוד לא טעמתם עוף על הספינר – השיפוד המסתובב, עוד לא טעמתם עוף כמו שהוא נועד להיצלות. מלא טעמים, קראנצ’י מבחוץ ועסיסי מבפנים. הסיבוב של הספינר שומר את הנוזלים של העוף ומונע התייבשות. עם המרינדה הזו אי אפשר לטעות.
הכמות מתייחסת לעוף שלם בגודל ממוצע
המצרכים
חצי כוס דבש
רבע כוס שמן זית
2 כפות חרדל
2 כפות ג’ינג’ר טרי מגורד
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מערבבים את כלל המצרכים בקערה עד לאיחוד.
מורחים את המרינדה על העוף, מכסים ומכניסים למקרר לכמה שעות לספיגת הטעמים.
כעת משפדים את העוף על הספינר, יש להדק את המזלגות משני הצדדים.
את החצובות יש למקם בגובה בינוני ולצלות כשעתיים מעל גחלים לוחשות או בחום בינוני בגריל הגז.
את המרינדה שנותרה מומלץ למרוח מידי פעם על העוף בזמן הצלייה.
צלייה
מומלץ להוציא את העוף מהמקרר כשעה וחצי לפחות לפני שהוא עולה על האש
*בחורף – שעתיים
יש לשפד את העוף על גבי הSpinner כך שהוא ממוקם במרכז השיפוד.
את החצובות יש לכוון כך שהחלק התחתון של העוף ממוקם כ10-12 ס”מ מהגחלים הלוחשות
זמן צלייה משוער – כשעה וחצי.
מומלץ לתחזק את מריחת המרינדה בעזרת מברשת כל רבע שעה כאשר העוף מעל האש.
שימו לב שיש להוסיף גחלים מידי פעם
כעת כל שנותר לכם הוא לקצור את המחמאות ולאכול, בתיאבון